måndag 10 september 2012

En del grejer tycker jag att ni kunde ha informerat om

(Publicerad i GP i juli månad 2012)

Hallå? Vadå? Ja, det stämmer, jag är kund hos er. Om jag kan tänka mig att svara på några frågor? Eh ... Visst, om det går snabbt så.

Vald tjänst? Det är den där som ni kallar för Livet. Och mitt tillval är Guldkant. Varaktighet minst 75 år står det i kontraktet, det var ett specialerbjudande som ni hade. Ni tänker väl inte ändra det? Bra, för i så fall hade jag definitivt bytt leverantör.

Mitt betyg på tjänsten? Ja, det får bli ... kanske inte en femma men absolut en fyra. Jag trivs med Livet. Absolut.

Saker jag är nöjd med, det är ungarna förstås, och min partner för det mesta. Och så villan, altanen, lönen, jobbet, båten, semestrarna. Jag är nöjd med det mesta. Ett tag hade vi bara en bil, men det är länge sedan nu.

En del grejer tycker jag i och för sig att ni kunde ha informerat om, det är till exempel rätt krångligt det här att synen förändras med åldern. Jag har fått gå till optikern och skaffa nya linser en gång om året de senaste ... Vadå? Stod det i kontraktet, säger du? På baksidan? Jaha, du borde ju veta. Men det var inget ni gjorde reklam för, precis.

Jag tycker ni kunde ha ett mycket enklare system med bara två val: antingen såg man bra eller så var man blind. Jag skulle välja att se bra i så fall.

Men visst, på det stora hela är jag nöjd. Jag tycker ni har hållit vad ni lovade.

Övriga synpunkter? Vet du, det jag undrar mest är varför inte alla har valt samma som jag. I min bekantskapskrets har nästan alla Guldkant, men det finns ju uppenbarligen många andra som har valt alternativen Medelklass och Låginkomst. Väldigt konstigt faktiskt. Om man tar Låginkomst måste väl hela familjen bo typ i en trea i Bifrost? Hyresrätt dessutom! Jag menar, hallå liksom, varför vill man ha det så?

Vi har ju trots allt valfrihet i Sverige. Man kan välja Guldkant och få det bra, men vissa väljer ändå Låginkomst. Varför? Det är helt obegripligt. Det finns till och med vissa som väljer Fattigdom.

Men det är förstås deras sak. Alla gör sina egna val. Så är det, man måste respektera hur folk väljer. Det är viktigt med integritet.

Jag är i alla fall nöjd med Livet Guldkant, som sagt. Var det allt? Jaha, tack så mycket då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar